• 0346 -822863
  • info@branddeur.nl
  • Ma - Vr: 08.00 - 17.00
  • Zwanenkamp 82 3607 RG Maarssen
  • BTW num: ..

Branddeur.nl 60 minuten brandwerende automatisch sluitende brandschuifdeur, welke in zijn geheel naar rechts of links open schuift. Type HO_60De deur schuift voor de wand open en is automatisch mechanisch sluitend bij brand. De deur wordt naast de opening geparkeerd en maakt de gehele dagopening vrij. De deur is 60 minuten brandwerend uitgevoerd volgens de huidige norm NEN 6069 zoals in het Bouwbesluit vermeld is. De deur is door TNO getest (TNO-rapport 94-CVB-R0855)De deur is opgebouwd uit een massieve kern van brandwerend materiaal bekleed met sendzimir verzinkte stalen beplating. De brandafdichting geschiedt d.m.v. een labyrintafdichting en bij hitte opschuimende strippen. Het gewicht bedraagt circa 55 kg/m2. De deur wordt verder voorzien van aanslagprofiel, kogelgelagerde hangrollen, deurgreep, rechte rail van hoekijzer, staaldraadschijf, dwangrol, gewichtbeschermer en de benodigde bevestigingsmiddelen.

Korte beschrijving:
HO_60 brandwerende schuifdeuren zijn horizontaal schuivende afsluitingen voor openingen in brandscheidende wanden. De brandwerendheid van de deur bedraagt 60 minuten. Brandwerende schuifdeuren worden toegepast voor industriële doeleinden.

Deursysteem: Horizontaal schuivende deur, bovenrollend op hoeklijn rail

Deuropbouw:
Deurblad:
Het deurblad is opgebouwd uit een geïsoleerde kern bekleed met verticale stroken sendzimir verzinkte beplating De felsen tussen de platen liggen verdiept, zodat de platen in één vlak liggen. Om de deur zit een U profiel van sendzimir verzinkt materiaal.

Afhangconstructie:
De looprail is een hoeklijn 80x80x8mm. Met daarop een ronde as.

Afdichting:
Aanslagprofielen van sendzimir verzinkte gezette staal- profielen met labyrinthafdichting, voorzien van bij brand opschuimende strippen.

Sluitsysteem:
Bij normaal gebruik is de deur met de hand te bedienen. In geval van brand wordt de deur gesloten door middel van een contragewichtinstallatie met smeltzekering.

Bediening:
Standaard handbediend en bij brand zelfsluitend.

Uitvoering deur:
Het deurblad, geleideconstructie en contragewichtinstallatie worden standaard geleverd in verzinkte stalen uitvoering.

Kleur:
Het deurblad kan eventueel worden voorzien van een plastisol beplating. Deze is in een beperkt aantal kleuren te leveren.

Standaard met:
Smeltzekering (smeltpunt 70°C)
Bevestigingsbouten en ankers
Handgreep, komgreep

Mogelijke extra’s:

Rookdetector
Kleefmagneet
Afdekkap voor de looprail
Automatische aandrijving

Brandwerendheid:
Ontworpen en getest naar de norm NEN 6069 TNO-rapport nr. 94-CVB-R0855
Bij de geteste afmeting van 2.995 x 2.660 mm (b x h) is de deur 60 minuten brandwerend.

Onderhoud:
Afhankelijk van de gebruiksfrequentie en specifieke wensen, wordt een voor de eindgebruiker op maat gemaakt onder-houdscontract aanbevolen. Jaarlijks onderhoud is verplicht volgens P47 van de Arbeidsinspectie.

Montage:
Wordt uitgevoerd door gekwalificeerde monteurs van Branddeur.nl

Stabu Bestekomschrijving Brandwerende Schuifdeur, type HO_60 
Tekeningen Brandwerende Schuifdeur, type HO_60