• 0346 -822863
  • info@branddeur.nl
  • Ma - Vr: 08.00 - 17.00
  • Zwanenkamp 82 3607 RG Maarssen
  • BTW num: ..

Productblad: Brandwerend rolluik 30 – 120 minuten brandwerend

Branddeur.nl FireGuard 120 minuten getest bij T.N.O. vlgs. NEN6069
Vlamdichtheid betrokken op de afdichting > 147 minuten.
Thermische isolatiewaarde betrokken op de warmtestraling = 147 minuten 15 kW/mtr2.
Thermische isolatiewaarde betrokken op de temperatuur n.v.t..

Productspecificatie Branddeur.nl FireGuard Brandvertragende roldeur -120 tot 147 minuten rollend pantser
Het rollend pantser bestaat uit verzinkt stalen kokerprofielen met een wanddikte van 1,2 mm, gevuld met een brandvertragende massa van 75kg/m3. De profielen zijn over de volledige lengte scharnierend onderling verbonden, waardoor het ene profiel aan het andere scharniert en aldus één geheel vormt voor de benodigde hoogte maat. Aan de kopse kanten van elk der profielen worden stalen eindstukken aangebracht waardoor de profielen niet onderling kunnen gaan schuiven. Totale dikte profielen: 22mm, 147 minuten brandvertragend overeenkomstig TNO rapport 95-CVB-R1109, NEN 6069. De overige componenten van het rolluik, zoals zijconstructies, afdekkast en aandrijving zijn tevens overeenkomstig NEN 6069 vervaardigd.

Onderprofiel
Aan de onderzijde van het rollend pantser wordt een verzinkt stalen hoekprofiel aangebracht met aan de onderzijde (sluitzijde) twee stuks stalen C- profielen met Promaseal PL.

Haakgoot
Voor een gehele brandwerende afdichting wordt een haakgoot voorzien van C-profielen met Promaseal PL als bovenaansluiting vervaardigd, aan het rollend pantser wordt een contradeel aangebracht welk het panster in gesloten situatie de noodzakelijke brandwerendheid geeft.

Zijgeleiders
De zijgeleiders bestaan uit dikwandige verzinkt stalen U-profielen in afmeting 80×52 mm inwendig voorzien van stalen C-profielen met Promaseal PL, de zijgeleiders worden bevestigd aan verzinkt stalen montage kokers welke t.p.v. het montagevlak worden voorzien van Promaseal PL. De na montage samengestelde zijgeleiders en montage kokers worden afgewerkt met Promatec-H 10mm. Het geheel vervaardigt volgens de NEN Norm van de roldeur.

Aandrijving buismotor
De aandrijving bestaat uit een naadloze ronde stalen as waarop het rolpantser zich op- en afrolt. In de as wordt een 230 of 400 volt buismotor geplaatst die de as in de gewenste richting doet draaien zodat het rolpantser zich kan sluiten en openen. De draaibeweging van de as wordt geholpen door roestvrij stalen kogellagers, waardoor een soepele draaibeweging ontstaat. De aandrijving is volledig beveiligd tegen technische calamiteiten.

Afrolbeveiliging
Overeenkomstig de bepalingen van de arbeidinspectie dient een rolluik te zijn beveiligd tegen het spontaan afrollen ten gevolgen van een defect aan de aandrijving.

Bediening
De bediening geschiedt d.m.v. een bijgeleverde opbouwdrukknopschakelaar met automatisch 0-punt.

Afdekkast
Verzinkt stalen afdekkast 1,25mm type Boven Voor Onder om de aandrijfas met bijgeleverde promatecbekleding

Opties:
Relais BMI t.b.v. het ontvangen van een signaal uit een aanwezige brandmeldinstallatie (BMI).
Relais met 2 rook-warmtemelders toegepast welke het rolluik elektrisch laat sluiten bij een rook of warmte melding.
Aandrijving Boxmotor
De aandrijving bestaat uit een naadloze ronde stalen as waarop het rolpantser zich op- en afrolt. Aan de as wordt een 400 volt externe boxmotor geplaatst die de as in de gewenste richting doet draaien zodat het rolpantser zich kan sluiten en openen.
Aandrijving Zelfsluitende kettingwielmotor
De aandrijving bestaat uit een naadloze ronde stalen as waarop het rolpantser zich op- en afrolt. Aan de as wordt een 400 volt externe kettingwielmotor geplaatst die de as in de gewenste richting doet draaien zodat het rolpantser zich kan sluiten en openen. Bij spanningsuitval zal de motorrem worden ontgrendeld en de roldeur beheerst sluiten door een in de motor aangebrachte mechanische centrifugale rem, de roldeur zal niet eerder dan na herstel van de elektra spanning kunnen functioneren.

Branddeur.nl 60 minuten brandwerende automatisch sluitend hefluik, welke in zijn geheel verticaal open schuift. Type HO_60 hef

Het luik schuift voor de wand open en is automatisch mechanisch sluitend bij brand.Het wordt boven of onder de opening geparkeerd en maakt de gehele dagopening vrij. En is 60 minuten brandwerend uitgevoerd volgens de huidige norm NEN 6069 zoals in het Bouwbesluit vermeld is.